Wat te doen
Anneke:"Het logische leven van vroeger is mijn inspiratiebron: wat je hebt, daar doe je ook iets mee. Zodra er te veel te oogsten is voor directe consumptie, begin ik met bewaren. Gelukkig ben ik gek op inmaken. Zelf maak ik al meer dan dertig jaar groentes in. Ik vind het zo leuk om te doen dat ik er zelfs wel eens groente voor heb gekocht. Dat hoeft nu niet meer: er is genoeg op ons land te vinden."
Workshops
Cursus moestuin
Wil je leren zelf vers eten te verbouwen in je eigen tuin? Dan help ik je graag op weg! Kom kennismaken en volg deze cursus.
Workshop composteren voor beginners
Je leert over materialen, temperatuur, afdekken van de composthoop. En je krijgt een kijkje in hoe wij het doen. Alle resten die van onze groentebedden over blijven composteren we, zodat er in dit systeem niets verloren gaat. We leren je hoe je de compostplaats inricht en wat je eventueel kan toevoegen.
Workshop fermenteren
In deze fermenteerworkshop leer ik je de techniek en het gemak van deze manier van bewaren en vervolgens gaan we samen aan de slag met een fermentatie-pot.
Workshop inmaken
Wil jij leren hoe inmaken werkt? Ik laat je veel zien wat je erover moet weten om er succes mee te hebben. En we gaan ook zelf aan de slag natuurlijk!
Workshop ecostoof
In deze kookworkshop leer ik je de techniek en het gemak van deze manier van koken en vervolgens gaan we samen aan de slag met een basis recept.
Toekomstige workshops
Er staan een aantal workshops gepland voor in de toekomst. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu alvast aan! Bij genoeg aanmeldingen gaan we een datum plannen.
Excursie
Belangstelling vinden we natuurlijk geweldig! Daarom organiseren we van mei tot oktober excursies met een leuk stellingenspel. Waarbij we 2 uur de tijd nemen om alle geïnteresseerden mee te nemen in ons verhaal. Er is ruimte om al je vragen te stellen! We vragen een bijdrage van € 12,50/per persoon (incl koffie/thee en baksel uit eigen tuin). Minimum van 8 deelnemers.
Eten uit eigen tuin is niet alleen ontzettend gezond en vers. Ook weet je precies wat je eet en wij garanderen je dat je het verschil echt proeft.
We willen graag laten zien hoe het gaat van de grond tot op je bord. Dit kan door middel van een excursie, workshop of cursus.
