Workshop fermenteren
Hoe wonderlijk is het dat kool in zuurkool zichzelf voorziet in zijn conserveringsmiddel. Kool, en vele andere soorten groente en fruit bevatten van nature de melkzuurbacteriën die nodig zijn voor fermentatie. Ze maken ons voedsel lekkerder, langer houdbaar én gezonder. Gefermenteerde groente stimuleert een gezonde darmflora en vergroot jouw weerstand.
Fermenteren, gewoon weer leren!
In deze fermenteerworkshop leer ik je de techniek en het gemak van deze manier van bewaren en vervolgens gaan we samen aan de slag met een fermentatie-pot.
Ben je benieuwd hoe het werkt geef je dan op voor deze leerzame en leuke workshop!
Praktische informatie
- Duur van de workshop: 2,5 uur
-
Maandag 27 januari 2025 van 18.30-21.00 uur (VOL)
Er zijn nog een paar plekken voor maandag 3 februari 2025 van 18.30-21.00 uur (VOL)
Meld je aan voor een volgende datum dan kom je op de wachtlijst - Kosten: 55,00 per persoon
- Maximaal 6 personen
- De workshop gaat door bij 4 inschrijvingen
Inhoud van de cursus
- Start met koffie/thee/lekkers
- Uitleg over fermenteren
- Aan de slag met je eigen fermentatie-pot
- Afsluiting met proevertje, drankje en vragenstelrondje
Wat neem je mee naar huis?
- Iedereen gaat met een pot zuurkool naar huis en weet wat hij/zij met zijn pot moet doen om er over een paar weken een heerlijke maaltijd mee te bereiden.
- Je krijgt iets lekkers mee uit de voorraadkast van Buur&Puur.
- Een naslagwerk met theorie en achtergrond informatie over fermenteren.
