Wat te koop

Buur&Puur heeft haar zaai- en plantgoed van biologische leveranciers. De teelt is volledig volgens de natuur geproduceerd en met veel handwerk gedaan. Wij bieden kwaliteitsgroenten met vitale voedingstoffen. Een winst voor je gezondheid!

Hoe werkt het?

Bestel woensdag vóór 16.00 uur om de producten die dan vers van het land komen op vrijdag na 15.00 uur op te halen. Of zaterdag op afspraak. Voor het afrekenen ontvangt u een betaalverzoek of u kunt contant betalen. Op vrijdagmiddag is de buitenwinkel voor iedereen open van 15.00-17.00 uur ook als je geen bestelling hebt geplaatst. Er zijn allerlei producten te koop vanuit de buurt zoals: eieren, vlees, boerenyoghurt, kaas, honing, appel- en appel/perensap en groenten die er op dat moment zijn.
Via de wekelijkse oogstlijst laten we u weten welke groenten er die week besteld kunnen worden. Hier kunt u zich voor aanmelden door een Whatsapp te sturen naar 06-23120869 of via info@buurenpuur.nl.
We verkopen met het seizoen mee; de natuur doet zijn eigen werk het kan voorkomen dat daarom niet alles geoogst wordt en kan worden geleverd.

Schijf je in voor de nieuwsbrief!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!

  Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt om u onze nieuwsbrief en informatie over de activiteiten van Buur & Puur te sturen. U kunt zich altijd afmelden door een mail te sturen naar info@buurenpuur.nl

  De groenten van Buur&Puur als hoofdassortiment:

  Uien

  ‘Hylander’ is een ras met mooie ronde uien en een goede huid- en bewaarkwaliteit. In september/ oktober worden de uien geoogst.

  Wortelen

  ´Flakkee´  is een ras welke zeer geschikt is om gedurende de winter te bewaren. In oktober en november kunnen de wortels worden geoogst.

  Rode bieten

  ‘Boro’ is een gladde, mooi gevormde kwaliteitsbiet. Deze biet is prima bewaarbaar. De knollen bezitten een fijne structuur en een dieprode inwendige kleur. In de herfst wordt de rode biet geoogst en kan lange tijd bewaard worden op een koele plek.

  Prei

  ´Haldor Blauwgroene Herfst’ is naast de Buur&Puur knolgewassen een loofgewas. De prei oogsten we in de winter en kan vrij veel vorst verdragen.

  Knolselderij

  Knolselderij ‘Balena’ is een ras met mooi vast, wit vruchtvlees en een schil met weinig bruine plekken. Dit ras heeft de reputatie één van de beste knolselderij-rassen op de markt te zijn. In de herfst wordt er geoogst en de knol is zeer goed bestand tegen kou.

  Pastinaak

  ‘Tender and True’ Pastinaak was vroeger een hoofdingrediënt van de warme maaltijd en is later verdrongen door aardappel en peen. In Engeland is de ‘Tender en True’ een populair landras met prima smaak. De knollen lijken op peen, maar hebben een witte kleur ze kunnen van eind oktober tot maart geoogst worden en kunnen goed tegen vorst.

  Vitabella

  Vitabella is een smaakvolle vastkokende aardappel. Deze aardappel kan vrij vroeg geoogst en daarnaast ook lang bewaard worden. Door de ovale vorm is de Vitabella gemakkelijk te schillen.  Deze biologische aardappel is geschikt om te koken, bakken en te frituren.

  Connect

  Connect is een nieuw, middenlaat ras. En is rond ovaal van vorm met zeer vlakke ogen. Het is een vrij kruimige aardappel met een gele vleeskleur. De Connect is zeer goed bewaarbaar. Een fijne tafelaardappel voor verschillende lekkere gerechten.  De biologische Connect aardappel is het meest geschikt om te koken, pureren en te gebruiken voor stamppotten.

  Alouette

  Deze smaakvolle biologische kruimige aardappel heeft een mooie rode schil en is geschikt voor veel doeleinden.  Als gewoon gekookte aardappels vallen ze niet uit elkaar. Ook als frietjes zijn ze heel erg lekker of in de schil in partjes gesneden in de oven. Heerlijk! De Alouette aardappel kun je goed bewaren.