Wie we zijn

Buur&Puur is een maatschappelijk tuinboerbedrijf in Winterswijk gelegen in de Achterhoek met verkoop van groenten en aardappelen. Daarnaast streeft zij ernaar bewustzijn te creëren waar je eten vandaan komt en hoe je eten tot stand komt.

Bert

De landbouw in al zijn verscheidenheid is een wereld waarbij ik mij sterk betrokken voel. Samen met Anneke wil ik daar graag iets van in praktijk brengen via Buur&Puur naast mijn werk als zzp-er in de agrarische sector. 

Ik wil graag boeren op de manier die mij het beste past, biologisch als missie omdat ik daar al jaren in geloof en warm voor loop. Een vorm van land- en tuinbouw die naar mijn idee de beste papieren heeft om de huidige problemen het hoofd te bieden; stikstof, doorgeschoten schaalvergroting, anonimisering en verdwijnen van boerenautonomie, etc.

Anneke

Ik hou van tuin vooral de groentetuin, alhoewel ik de groentetuin steeds meer door laat lopen in de bloementuin. Alle planten hebben hun functie en zijn van waarde voor de natuur. De laatste jaren heeft dit mij naast mijn sociaal maatschappelijk werk veel rust en enthousiasme gegeven. Ik heb mogen ervaren dat zelfvoorzienend bezig zijn veel voldoening en kracht geeft. Samen met Bert geef ik tijd aan deze dingen en we genieten daar erg van. We willen hiervan uitdelen door een stukje educatie over biodiversiteit, natuur, landbouw en bodem over te brengen.